Mandolina Super Benriner Standard ma znacznie większą pojemność roboczą, niż inne podstawowe mandoliny tej marki. Wynosi ona aż 9,5 cm. Grubość cięcia można regulować w zakresie od 0,5 mm do 4 mm, a zatem możliwe jest uzyskanie również przezroczystych plasterków. Dołączony jest do niej praktyczny fingerguard, który chroni palce w czasie pracy. Alternatywnie można korzystać z rękawic antyprzecięciowych. To jedna z najlepszych mandolin, uwielbianych na całym świecie. Zapewnia niezwykłą precyzję, wygodę oraz szybkość cięcia. Produkt dostępny jest w eleganckim kolorze kości słoniowej.
Jak korzystać z mandoliny?
Mandolina Super Standard posiada większe, wygodne pokrętło do ustawiania parametrów cięcia. Wymienne ostrza dobieramy do konkretnego zastosowania, a następnie umieszczamy w pleckach urządzenia. Żeby ostrze było przymocowane w sposób stabilny, należy dokręcić je z pomocą śruby bocznej. Po przeprowadzeniu czynności wstępnych można przejść do krojenia warzyw. Należy przesuwać je w górę oraz w dół, dociskając do powierzchni roboczej. W tym czasie pod plecami mandoliny pojawią się idealne plasterki. Po zakończeniu pracy urządzenie należy umyć ręcznie ciepłą wodą z detergentem i wytrzeć do sucha. Nie zaleca się mycia go w zmywarce.
- Wymiary: 355 x 132 x 45 mm
- Szerokość ostrza: 95 mm
- Waga: 440 g
Zakup dowolnego produktu Benriner otwiera drzwi do ekskluzywnej oferty – darmowego ostrzenia raz w roku.Ta wyjątkowa usługa jest naszym sposobem na podziękowanie za wybór naszych produktów. Ważne jest, aby pamiętać, że oferta ta nie obejmuje części zamiennych. Wszystkie informacje znajdziesz TUTAJ.
Made in Japan